Rolo

Kada su završne i dekorativne pozicije u pitanju gotovo da nema enterijera gde zavese nisu jedna od tema.Iako se gotovo uvek postavljaju na kraju opremanja svakako su prve koje uočavamo kada uđemo u prostor. Zbog toga je važno da vodimo računa kako ih uklapamo sa enterijerom jer u zavisnosti od tipa
zavese prostor može biti dodatno naglašen ili sa druge strane delovati neutralno.
Ne smemo zaboraviti njihovu prvobitnu funkciju jer u zavisnosti od veličine prozora, orijentacije i osvetljenosti prostora biramo boju,prozračnost i debljinu zavese.
Iako na tržištu postoji velika ponuda klasičnih zavesa sve je veća potražnja za rolo zavesama zbog njihove praktičnosti i lakog estetskog uklapanja u bilo koji stilski pravac.Pored svojih estetskih prednosti imaju visoku funkcionalnost pa tako mogu potpuno zamračiti prosotoriju ujedno omogućavajući znatno manji ulazak toplote u unutrašnjost objekta.
Ovakav tip zavesa ima svoju vodilicu za podizanje prema gore i u zavisnosti od Vaših navika i želja mogu se podizati ručno ili uz pomoć elektro motora. Zbog svoje jednostavne regualcije visine rolo zavesa se može lako prilagoditi potrebama Vašeg prostora gde su standardni prozori i balkonska vrata, ali isto tako je savršeno rešenje za krovne prozore.
Rolo zavese su postale nezabilazan dekorativno-funkcionalni element većine javnih objekata i poslovnih prostora,a zadnjih godina ih možemo sve više viđati u rezidencijalnim objektima jer zadovoljavaju najrazličitije ukuse ljudi.