singlenewshero

Dedar Milano

Osnovana 1976. godine, Dedar je porodična kompanija koja kroz tkaninu izražava lični stil sa svojim vrhunskim savremenim kolekcijama.

Smešten u blizini Komoa, u srcu proizvodnog okruga, Dedar eksperimentiše i inovira kako bi postigao savršenstvo proizvoda kroz stalni dijalog sa onim zanatlijama i stručnjacima za tekstil koji su najviše upoznati sa tehnikama koje se koriste u proizvodnji odličnih tkanina.

Odlikuju se zavodljivim paletama boja i neočekivanim šarama, Dedarove tkanine kombinuju dragocena prediva sa istraživanjem tehnologije vlakana kako bi ponudile različita rešenja za zavese, presvlake i zidne obloge bezvremenske elegancije.

Od 2011. do 2020. godine, Dedar je bio partner Hermesa u proizvodnji i distribuciji kolekcija tkanina i tapeta za nameštaj.

Kolekcije, koju je u potpunosti dizajnirao Dedarov kreativni tim, nude inspiraciju i strast za prefinjenim kvalitetima bez premca, kao i širok raspon boja. Obuhvata više od 300 rešenja za zavese, tapaciranje, zidne obloge i dekorativne aplikacije, a dostupne su u više od 3.000 boja, u rasponu od mekih i klasičnih do svetlih i smelih.

Dedar tekstilna zidna obloga Altronde osvojila je Elle Deco International Design Avards 2022 za kategoriju ‘Vallcovering’, koju dodeljuje ELLE DECOR povodom Salone del Mobile.

Elle Deco International Design Avards (EDIDA) je međunarodna manifestacija pokrenuta 2003. godine, na kojoj se 25 glavnih urednika međunarodne Elle Decoration mreže okuplja da nagradi globalnu izvrsnost dizajna u 15 kategorija.

Oslikavanje imaginarnih svetova u kojima možete da se izgubite karakteristika je ilustratorskog dua Icinori (Rafael Urviler i Majumi Otero). „Altronde“, kolekcija zidnih obloga inspirisanih tapiserijama koja nas poziva da razmišljamo van okvira, nije izuzetak. Imaju dvostruku funkciju, i dekorativnu i poetsku, izraženu na tkanini koja je sposobna da ispriča priču. Dizajn je kreiran na čistoj lanenoj tkanini iu skladu sa drevnom zanatskom tehnikom slikanja koja datira iz kineske dinastije Song. Milenijumske istorije koje greju prostor jedinstvenim bojama i materijalima.